HTML

Rosszabbik Magyarországért

Friss topikok

A köz(gép)szolgálati médiához

2013.03.15. 14:26 Whattacukor

Értem én, hogy fidesznyik legényekkel kell lecserélni még az állami vécésnéniket is. Persze, nehogy már vörös ronggyal takarítson a mocskos komcsi. Egy valamit nem értek: miért kell, hogy az újonnan kinevezettek, teljesen alkalmatlanok legyenek a feladatuk ellátására? Miért kell például "Kusza Szemet" kinevezni jegybankelnöknek? Van egy rakás jobboldali közgazdász aki elvállalná, és akin nem röhög a fél világ (Ne legyenek kétségeink Matolcsin röhög).

A mondandóm veleje mégis a köz(gép)szolgálati  médiához szól, elsősorban a hirado.hu szerkesztőségéhez. Miért van az, hogy egy ideje teljesen hülyék írják a híreket? Miért mondom, hogy hülyék? Lássuk!

1. Nem képesek helyesen írni:

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/03/15/12/Dramai_hohelyzet_szenmonoxid_mergezes_szenvedtek_az_autojukban.aspx

Hogy ez engem miért zavar, amikor én is gyakran hibázom jelen blogban? Azért zavar, mert nekik lehetőségük lenne alkalmazni úgynevezett korrektort. A korrektor az a személy, aki ellenőrzi a honlapra felkerülő cikkek helyesírását. Most láthatólag nem teszi ezt meg senki (nem csak erről a linkről van szó, nincs olyan hét amikor ne olvasnék égbekiáltó butaságot a honlapjukon).

2. Vagy szellemi fogyatékosok, vagy szándékosan hazudnak rendszeresen

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/02/04/18/Ezentul_a_honap_elso_munkanapjan_erkezik_a_pedagogusok.aspx

Ennek a cikknek a fejléce: "Ezentúl a hónap első munkanapján érkezik a pedagógusok fizetése", a cikkből azonban kiderül: "minden hónap első munkanapján elindítják a bérek utalását.". Ehhez még egyvalamit érdemes tudni, az államkincstári utalás határideje 5 nap, vagyis ha elsején utalják, akkor 5.-én kapják meg. Vagy nekik az ötödike az elseje?

http://www.hirado.hu/Hirek/2012/12/21/11/Balog_a_fiatal_orvosok_kezdik_megerteni_a_kormany.aspx

A fejléc: "Az orvosok elvándorlása csökken és nagyon sokan jelentkeztek a rezidensek ösztöndíjprogramjaira, ami a miniszter szerint pozitív fordulat.", ezzel szemben a cikkben ""Az elvándorlás mértéke mindenképpen fokozódott" - hangsúlyozta Balog Zoltán, hozzátéve, hogy ez a folyamat meg fog állni.", Most akkor csökken vagy fokozódik, vagy teljesen mindegy, hogy mit beszélnek?

Könyörgöm legyen már valaki, aki végigolvassa a cikkek tartalmát és szól, hogy gyerekek ekkora baromságot nem illene leírni.

3. Mi a manónak van kiemelve a magyar foci?

Azon kívül, hogy Orbán Viktornak ez a kedvenc sportja, mi ok van arra, hogy kiemelt mezőben legyen? Olyan kiemelkedő eredményeket érünk el benne? Akkora a  nézői érdeklődés a téma iránt? Hát nem! Azt is vegyük figyelembe, hogy bár a hirado.hu "szeretett vezérünk" házi-honlapjaként működik, azonban a költségét minden adófizető állja. Ne legyen kiemelt mezőben a magyar foci! Legyen egy mező a honlapon, miszerint sport!

4. Az újságírás szabályainak korántsem megfelelő hírszerkesztés

Gondolok itt arra a blogra, amit az első bejegyzés megírása után pár órával (perccel?), sikerült lehivatkozniuk. Itt ugye a probléma az, hogy mielőtt egy hírt leközöl az ember azelőtt illik tájékozódni, hogy a hír igaz e, a forrás megbízható e?

A fentiek még csak a tényszerű idiotizmusról árulkodnak, nem szóltam még az elképesztő mértékű politikai részrehajlásról.. Mindezek alapján szerény véleményem szerint a teljes szerkesztőségnek el kellene mennie inkább kapálni, hátha arra képesek, mert mint újságírók megbuktak!

Mérgelődtem vala: Uff

1 komment

Címkék: hazugság helyesírás idióták magyar foci hirado.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://rosszabbikmagyaroszagert.blog.hu/api/trackback/id/tr285136229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tímár Mihály 2013.03.20. 23:20:39

Fejétől bűzlik a hal. A miniszterelnök, a miniszterek, a kormányszóvivő, szinte minden fideszes politikus hazudott már úgy, hogy azonnal, csípőből meg lehetett cáfolni. Ehhez képest a posztban szereplő csúsztatások szóra sem érdemesek. Ne legyenek illúzióink: ez a fajta viselkedés a csoport, ez esetben a párt kultúrájából adódik. Ha a főnök megengedheti magának, hogy folyamatosan hazudjon, akkor a cégnél mindenki ugyanígy fog hazudni.
süti beállítások módosítása